Informatii si programari: 0760828784

Gimnastica de intretinere a gravidei si post-partum

Gimnastica de intretinere a gravidei are rolul de a imbunatati tonusul, flexibilitatea, respiratia, circulatia, precum si de a reduce retentia hidrica, durerile lombare, efectele dezechilibrelor hormonale, facilitand astfel recuperarea post-partum.

Gimnastica de intretinere a gravidei. Beneficii

S-a demonstrat ca bebelusii nascuti de mame care se antrenau la cursurile de gimnastica de intretinere a gravidei, sunt mult mai robusti si cu o inima mult mai sanatoasa, comparativ cu nou-nascutii femeilor care nu practicau niciun fel de miscare in timpul perioadei de sarcina. Insa acestea nu sunt unicele efecte pozitive ale gimnasticii de intretinere de care beneficiaza atat viitoarele mamici, cat si fatul aflat in faza intrauterina.

De ce sunt necesare exercitiile fizice in timpul sarcinii ?

Tehnica de efectuare a exercitiilor de gimnastica de intretinere a gravidei este mai putin importanta decat modul in care fiecare femeie reuseste sa le perceapa, potrivit propriilor capacitati si limite. Daca sarcina are o evolutie pozitiva, fara probleme de sanatate pentru mama si fat, trebuie sa stiti ca antrenamentul elibereaza mintea, relaxeaza musculatura si-i face bine atat viitoarei mamici, cat si bebelusului. Astfel, fara sa exagerati, va puteti continua antrenamentele si in timpul sarcinii, fara probleme, deoarece:

  • Va reduce probabilitatile de a suporta chinul unui travaliu indelungat;
  • Va ajuta sa aveti un copil frumos si perfect sanatos;
  • Veti pierde rapid kilogramele acumulate;
  • Va permite sa ramaneti active.

Gimnastica de intretinere a gravidei - Importanta exercitiilor

In timpul sarcinii au loc o serie de modificari in organism, la nivelul aparatului osos, muscular, la nivelul articulatiilor si al ligamentelor. Toate aceste schimbari fac parte din fiziologia femeii insarcinate, insa uneori pot reprezenta cauza unor afectiuni si simptome dureroase.

Pentru a putea preveni si remedia toate tulburarile dependente de modificarile din organismul gravidei, pentru ca sarcina sa fie un moment de bucurie si de relax este necesara practicarea unor exercitii fizice specifice, preferabil sub supravegherea medicilor fizioterapeuti.

Cabinetul nostru a pus bazele unui program dedicat in mod special femeilor insarcinate, ce consta in cursuri de gimnastica de intretinere a gravidei. Este important ca fiecare femeie, chiar daca nu se afla la prima sarcina, sa frecventeze cursurile specifice ce o vor pregati pentru maternitate. Intalnind alte femei in conditii similare, fiecare va avea ocazia sa-si impartaseasca experientele, inclusiv temerile, anxia si nervozitatea ce preced momentul nasterii.