Informatii si programari: 0760828784

Gimnastica de intretinere

Forma ideala si conditia fizica se pastreaza transpirand cu ajutorul unor exercitii de gimnastica, ce ajuta la imbunatatirea rezistentei si a mobilitatii fizice, precum si la redobandirea echilibrului psihofizic si intelectual.

Ce este gimnastica de intretinere ?

Scopul exercitiilor cuprinse in programele de gimnastica de intretinere ale centrului nostru terapeutic este imbunatatirea si mentinerea formei fizice, a elasticitatii musculare, articulare si nu in ultimul rand redobandirea echilibrului psihofizic.

Fara sa implice executarea unor miscari stresante si solicitante la nivel cardio-circulator si articular, gimnastica de intretinere solicita in principal capacitatile motorii precum:

  • Flexibilitatea muschilor si a articulatiilor;
  • Coordonarea motorie;
  • Rezistenta fizica;
  • Echilibrul.

Care sunt beneficiile exercitiilor de gimnastica de intretinere ?

O data ce ati ajuns la forma fizica ideala, cea mai mare provocare este sa o si pastrati. Reusitele nu vor intarzia sa apara din momentul in care veti initia un program fizic bazat pe exercitii de gimnastica.

Programele de gimnastica de intretinere desfasurate la centrul nostru kinetoterapeutic au un rol pozitiv in ce priveste mentinerea starii de sanatate, fara restrictii de varsta, de capacitati atletice, sau de greutate corporala. Aparte faptul ca va ajuta sa preveniti unele dintre cele mai comune si raspandite patologii, va faciliteaza mentinerea greutatii corporale si va ajuta in autosima.

Gimnastica de intretinere este ideala pentru persoanele care indiferent de sex sau de varsta sunt in cautarea unor activitati sportive nu foarte intense, variate, relaxante si distractive. Este adecvata persoanelor care nu se dau in vant dupa exercitii complexe de coordonare fizica de genul celor aerobice, insa doresc sa practice un antrenament controlat de specialistii in programe de intretinere corporala, pentru tonificarea intregului organism.